International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

Dit was InScience 2018

Bekijk het sfeerverslag van InScience 2018:

Dr. Pim Haselager is professor en hoofdonderzoeker aan het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour. Tijdens InScience 2018 gaf hij een lezing over de onverwachte gevolgen van huis-, tuin-, keuken- en bed-robots.

Philipp Blom is een historicus, filosoof en schrijver. Hij promoveerde in de moderne geschiedenis aan de Universiteit van Oxford voordat hij ging werken als journalist, schrijver en vertaler. Tijdens InScience heeft hij een lezing gegeven over zijn ideeën over democratie en klimaatverandering.

Max Welling is hoogleraar Machine Learning aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft hij onderzoeksposities aan de University of California Irvine en het Canadian Institute for Advanced Research (CIFAR). Hij is hoofd van het Amsterdam Machine Learning Lab (AMLab) en co-founder van Scyfer BV dat zich richt op deep learning.

Bij de opening van InScience 2018 was Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aanwezig. Ging de klokhuis wetenschapsprijs naar PhD student Marleen Sol (Hogeschool Utrecht/Universitair Medisch Centrum Utrecht) en werd het festival afgetrapt met de film AlphaGo.

Op de tweede festivaldag maakten bezoekers kennis met een robot in de Bibliotheek en waren de VR programma’s uitverkocht. Ook hostte InScience de awardshow van de Best European Science Film en werd de prijs in ontvangst genomen door Alessandro D’Emilia, filmmaker van Dusk Chorus!

Grote sprekers pleiten voor grote veranderingen, robots namen de Bibliotheek De Mariënburg over en organiseerden we een sterrenexpeditie.


De vierde dag van InScience stond in het teken van de Big Ideas van Max Welling, een kindercollege van Pim Haselager en vooral veel robots.

Onze eigen Daisy van de Zande was te gast bij NPO Focus op NPO Radio 1. Het is een interessant gesprek over wetenschap, film en het belang van natuurdocumentaires. Er werd onder andere gesproken over de WADfilm, die tijdens InScience – International Science Film Festival Nijmegen te zien zal zijn.

Dit is onze ambassadeur Daniel Dennett, befaamd filosoof, schrijver en hoogleraar cognitieve studies aan de Tufts University in Boston. We spraken met hem over het belang van wetenschap en het debat rondom kunstmatige intelligentie.

Dit was InScience 2017

Met de uitreiking van de awards kwam op zondagavond 12 november een eind aan de derde editie van InScience International Science Film Festival Nijmegen. Vijf dagen lang beleefden ruim 7.000 bezoekers wetenschap en film en stonden de beste wetenschapsfilms van het afgelopen jaar op het programma. Meer dan 200 wetenschappers en filmmakers deelden hun inzichten rond de filmprogramma’s, Do-It-Yourself Labs, experimenten en talks. Alle bezoekers, gasten, vrijwilligers en partners bedankt voor deze fantastische editie! Lees alles terug over de derde editie op de nieuwspagina.

Talks inscience 2017

sfeerimpressies festival 2017

Inscience 2016

 

INscience 2015