International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

InScience17 – Dinsdag 7 november – juniorvoorstellingen – (c)Jimmy Israel-15

InScience stelt voor basisscholen een speciaal educatieprogramma samen zodat leerlingen met hun klas het festival kunnen bezoeken. Cultuur en wetenschap komen op inspirerende wijze samen en centraal staat dan ook de impact van wetenschap op de samenleving.

InScience biedt diverse programma’s aan voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. In samenwerking met het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit wordt lesmateriaal ontwikkeld, waarbij de didactiek van het onderzoekend leren uitgangspunt is. Het thema van de filmvertoning biedt inspiratie voor leerlingen om zelf onderzoek te doen.

programma voor primair onderwijs

Voor het primair onderwijs biedt InScience de keuze uit drie filmprogramma’s. Alle programma’s zijn geschikt voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. De tijden en data waarop de voorstellingen plaatsvinden gaan in overleg met de school.

Missing Link 

Missing link vertelt het verhaal van onderzoeker Sir Lionel Frost. Hij speurt de wereld af naar bijzondere diersoorten. Hij komt een kruising tussen een aap en een mens op het spoor, waardoor hij in allerlei avonturen terecht komt. Voorafgaand aan de film deelt een wetenschapper zijn kennis over de thema’s evolutiegeschiedenis en ontdekkingsreizigers. 
 
Taal: Nederlands  
Doelgroep: groep 6, 7 & 8 
Lengte film: 95 minuten, totale programma 120 minuten.  
 
Korte films over genetische modificatie

Zalm die twee keer zo snel groeit, koeien zonder hoorns en malariamuggen die geen malaria meer verspreiden. Met welk doel mag je sleutelen aan het DNA van dieren? In dit kortefilmprogramma leren leerlingen meer over de wetenschappelijke ontwikkelingen binnen genetische modificatie. Een wetenschapper gaat met de leerlingen in gesprek over de kansen maar ook de bezwaren als het gaat om genetisch gemodificeerde organismen.

 

Taal: zowel Nederlands als Engels met Nederlandse ondertiteling 
Doelgroep: groep 6, 7 & 8 
Lengte film: 45 minuten, totale programma 90 minuten.  
 
Queen without land 
Queen Without Land is een aangrijpende natuurfilm over de ontmoeting tussen Frost, een vrouwelijke ijsbeer, en een Noorse filmmaker in Spitsbergen. Klimaatverandering, toerisme en de jacht op wilde dieren hebben drastische gevolgen voor het ecosysteem. Met prachtige beelden van het Arctische landschap reflecteert de film op de mens en zijn plek op aarde. Een wetenschapper vertelt na afloop van de film meer over de gevolgen het smeltende ijs in het Arctisch gebied.
 
Taal: Engels met Nederlandse ondertiteling 
Doelgroep: groep 7 & 8 
Lengte film: 50 minuten, totale programma 90 minuten. 

Locatie & kosten van de schoolvoorstellingen:

Locatie: filmtheater LUX in Nijmegen.
Kosten: €2,50 per leerling, inclusief digitaal lesmateriaal. Leerkrachten mogen gratis mee.

aanmelden en brochure

Interesse om met je klas deel te nemen aan een van de schoolvoorstellingen? Aanmelden voor InScience 2019 is mogelijk via onderstaande button:

Heeft u vragen over het programma of het aanmelden van uw klas/school? Neem gerust contact op via educatie@insciencefestival.nl.

Bekijk hier de online brochure van InScience 2019 voor het primair onderwijs.