International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

LUX Nijmegen

datum & locatie

InScience is het jaarlijkse wetenschapsfilmfestival in Nijmegen dat plaatsvindt in november. Vijf dagen lang staan de beste wetenschapsfilms op het programma en delen topwetenschappers hun nieuwste inzichten. De vijfde editie vindt plaats van 6 tot en met 10 november 2019.

Arthouse LUX is de hoofdlocatie van het festival. Meerdere filmzalen worden gebruikt om het filmprogramma te vertonen. Het café en de kassa van LUX zijn de centrale ontmoetings- en informatiepunten van het festival.

Verschillende programmaonderdelen vinden plaats buiten LUX, zoals Bibliotheek de Mariënburg en de Mariënburgkapel.


lux_ticketsinfo

festivallocaties

  • LUX Nijmegen, Mariënburg 38-39
  • Synthonzaal – LUX Nijmegen, Mariënburg 38-39
  • Huis van de Nijmeegse Geschiedenis – Mariënburgkapel, Mariënburg 26
  • Bibliotheek Gelderland-Zuid, Mariënburg 29

Alle buitenlandse films zijn Engels ondertiteld of gesproken. Bij een aantal aansluitende programma’s is de voertaal ook Engels.


Disclaimer: Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. Prijzen op basis van editie 2018. Wijzigingen onder voorbehoud.

 

Tickets

De kaartverkoop voor InScience 2019 start in oktober.  Tickets zijn online verkrijgbaar zodra het programma online staat of te koop aan de kassa van LUX. Reserveren van kaarten is niet mogelijk. Onderstaande toegangsprijzen worden gehanteerd, tenzij anders vermeld. Alle zalen werken met vrije zitplaatsen.

Voor vragen over de inhoud van het programma van InScience bel naar (+31)657340780 en voor vragen over het aanschaffen van tickets bel naar 0243816859.

Tarieven

  • Film
Film € 9
Student € 5
VR-film € 3,50
  • Lezingen
Normaal € 7,50
Student / CJP € 5
  • Junior
Filmprogramma € 3,50
Junior Wetenschapsquiz (deelnemer) € 5
Junior Wetenschapsquiz (publiek) € 2,50
  • InScience strippenkaart
Strippenkaart € 18

Ook bij InScience ga je met de Cinevillepas zo vaak als je wil naar de film. De Cinevillepas is alleen online te bestellen via de website van Cineville.

inscience strippenkaart

Ben je van plan om meerdere voorstellingen te bezoeken? Neem dan een InScience strippenkaart! Voor €18 heb je recht op drie tickets voor voorstellingen, met maximaal één ticket per voorstelling. Je kunt de voorstellingen op en verspreid over willekeurige festivaldagen bezoeken. Je bent dus niet gebonden aan een vaste festivaldag. Je kunt de strippenkaart op twee manieren kopen:

  • Offline, aan de kassa van LUX. Dit is een papieren strippenkaart. Deze variant is alleen te koop aan de kassa van LUX en kan alleen gebruikt worden om aan de kassa tickets af te halen. Op het aantal offline strippenkaarten zit geen limiet.
  • Online, via de website. Per account kan maximaal één online InScience strippenkaart worden gekocht. Je koopt eerst de strippenkaart met je InScience/LUX account en rekent de pas af. Vervolgens kun je drie voorstellingen bestellen voor € 0.-. Nadat de drie tickets zijn besteld, kan je met je account tickets bestellen tegen een regulier tarief.

Heb je vragen over het online aankopen van tickets? Mail dan naar info@insciencefestival.nl of bel met +31657340780.