International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

_X5A2544 – 630×354
_X5A2546
41 – cropped

Uitreiking InScience Audience Award tijdens finale Famelab 2019

InScience verbindt haar naam aan de publieksprijs van Famelab, de grootste internationale competitie voor wetenschapscommunicatie. Jonge onderzoekers presenteren hun onderzoek in een korte pitch van drie minuten. De winnaar ontvangt de InScience Audience Award die voor het eerst wordt uitgereikt op 9 mei tijdens de Famelab finale in Tivoli Vredenburg.

  • Hoe kan een kurkentrekker onze hersenen redden?
  • Kunnen termieten ons inspireren?
  • Wat hebben voetbal en glaucoom gemeen?

Slechts een paar voorbeelden die tijdens de Nederlandse finale van FameLab aan bod kunnen komen. Benieuwd? Op donderdagavond 9 mei zie je de 16 wetenschappers strijden voor een plaats op de internationale FameLab finale in Cheltenham, VK. Deelnemers hebben maar drie minuten om een bèta-wetenschappelijk onderwerp op een duidelijke, inspirerende manier over te brengen aan een jurypanel en het publiek.

De winnaar van de Nederlandse Famelab gaat door naar de internationale finale op het Cheltenham Science Festival in juni. In de Nederlandse finale staan zestien kandidaten die in de voorrondes zijn geselecteerd door de acht deelnemende Nederlandse universiteiten. De winnaar van de InScience Audience Award ontvangt een masterclass van een (inter)nationale filmmaker over hoe audiovisuele media ingezet kunnen worden om wetenschappelijk onderzoek naar een groot publiek te communiceren.

Famelab wordt wereldwijd georganiseerd door de British Council en stimuleert jonge bèta-onderzoekers hun onderzoek en passie voor wetenschap te delen met een groot publiek. Johan van de Woestijne (festivaldirecteur), zal de eerste InScience Audience Award uitreiken: “Famelab sluit perfect aan bij de missie van InScience, dat de impact van wetenschap op de samenleving wil verhelderen voor een breed publiek. Via Famelab leren kandidaten de vaardigheden die nodig zijn om hun werk op een begrijpelijke manier te verwoorden.”

Tickets voor de Nederlandse Famelab finale: www.tivolivredenburg.nl
Meer informatie over de finalisten: www.britishcouncil.nl