International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

INSCIENCE_2018_kerk&awards_Almicheal_Fraay-7

Meld je aan voor de studentenjury

Wil jij onderdeel uitmaken van een groep jonge juryleden tijdens de vijfde editie van InScience, International Science Film Festival in Nijmegen? Je kunt je vanaf nu aanmelden.

Dit jaar vindt de 5e editie van InScience plaats van 6 tot en met 10 november. Een van de doelstellingen InScience is om jonge mensen aan te moedigen om meer betrokken te zijn bij wetenschap, en vooral film in combinatie met wetenschap. InScience is daarom op zoek naar vijf enthousiaste (internationale) studenten die een opleiding volgen in Gelderland (Universiteit, HBO of MBO).

WAT JIJ GAAT DOEN

Samen met vier andere studenten maak jij onderdeel uit van de Studentenjury. Tussen 6 en 10 november ben je vier dagen lang betrokken bij filmvertoningen, verschillende workshops en masterclasses. Hierbij doe je meer kennis op over het bekijken en beoordelen van films, ontwikkel je communicatieve vaardigheden, ontmoet je filmregisseurs en wetenschappers en je leert meer over de filmindustrie.

Tijdens het festival kijk jij een selectie van films die dit jaar vertoond worden. In totaal zullen dat ongeveer 10 films zijn. Na iedere film schrijf je individueel een beoordeling en bespreek je deze met de andere juryleden.

Op de laatste dag van het festival selecteren jij en de rest van jouw groep de drie beste films die worden geselecteerd voor de prijsuitreiking. Jullie schrijven daarvoor een volwaardig juryrapport en speeches. Tijdens de prijsuitreiking presenteren jullie de Studentenjury-Prijs aan de winnende film in een volle bioscoopzaal.

WAT INSCIENCE JOU TE BIEDEN HEEFT

  • Een vol programma waarin je veel leert over het beoordelen van wetenschapsfilms, je mening beargumenteren en wat er komt kijken bij het maken van een wetenschapsfilm.
  • Workshops en masterclasses van verschillende specialisten uit de filmindustrie.
  • Toegang tot alle onderdelen van het festivalprogramma, inclusief catering alle dagen.
  • En tot slot: een onvergetelijke ervaring waarbij je in de gelegenheid komt om nieuwe mensen te ontmoeten zoals je mede juryleden, filmmakers, regisseurs, acteurs en wetenschappers.

GEEF JE OP

Sta je ingeschreven bij een Universiteit, HBO of MBO opleiding in Gelderland? Hou je van wetenschap, kunst en film en ben jij beschikbaar tussen 6 en 10 november? Geef je dan nu op door een korte motivatie en CV op te sturen naar info@insciencefestival.nl.