International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

THESERENGETIRULES_STILL_1
eric-lerner_33250225926_o
LICHT_Barbara_Albert_Setfoto_95(c)Christian Schulz_NGF_LOOKS
9. Max face à Bina48
01 Wad-overleven-op-de-grens-van-water-en-land_st_4_jpg_sd-high

Kaartverkoop gestart en programma online!

Ga naar het programma

Het is zover: de kaartverkoop voor InScience 2018 is gestart en het volledige programma staat online! Je kunt je kaarten voor de verschillende programma-onderdelen kopen via het programma of de timetable. Ben je van plan om meerdere voorstellingen te bezoeken? Neem dan een InScience strippenkaart! Voor €18 heb je recht op drie tickets voor voorstellingen, met maximaal één ticket per voorstelling. Je kunt de voorstellingen op en verspreid over willekeurige festivaldagen bezoeken. Lees hier de uitleg over de strippenkaart en koop je tickets.

Film

Over de ultieme uitdaging binnen de wereld van kunstmatige intelligentie, over het bouwen van een ster op aarde, over creativiteit en menselijke waarden in slimme machines, en over een wetenschappelijke expeditie door de adembenemende Okavango Delta. Het filmprogramma van InScience waaiert alle kanten uit, maar gaat vooral de diepte in. Met krachtige, verbazingwekkende en soms verontrustende films laat InScience je de maatschappelijke impact van wetenschap zien. En omgekeerd. Het programma kent meer dan zestig wetenschapsfilms, waaronder twee Europese premières en negentien Nederlandse premières. Een selectie van de beste films dingt ook in deze editie mee naar de NTR Audience Award. InScience trapt de vierde editie af met de vertoning van de documentaire AlphaGo, op woensdag 7 november om 20.30 in LUX 6.

AlphaGo
Greg Kohs / Documentaire / US / 90 min / 2017
Het Chinees bordspel Go lijkt simpel, maar heeft meer bordconfiguraties dan dat er atomen in het universum zijn. Het wordt dan ook als dé ultieme uitdaging gezien voor kunstmatige intelligentie. Go-meester Lee Sedol nam het voor het eerst in zijn Go-carrière op tegen een computer tijdens een best-of-five game die door honderden miljoenen mensen over de hele wereld bekeken werd. Wat kan kunstmatige intelligentie onthullen over een 3000 jaar oud spel? Wat leert het ons over menselijkheid?

Koop hier je kaarten.

Talks

Dit jaar heeft InScience niet één, niet twee, maar drie Big Ideas. Historicus en filosoof Philipp Blom praat over kunstmatige intelligentie en klimaatverandering, Max Welling (UvA) over de kracht van zelflerende systemen in combinatie met dataverwerking en Pim Haselager (Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour) zal het hebben over robotica en ethische dilemma’s.

Maria Antonietta Loi, winnaar Physica Prijs 2018, is te gast in het programma rond de film Point of No Return,  filosoof Jos de Mul (schrijver van Kunstmatig van nature en Onderweg naar Homo sapiens 3.0 (2017)) verkent de relatie tussen kunst en Artificial Intelligence. 

Bekijk hier de verschillende talks.

Virtual reality & Wetenschappelijk onderzoek

Bibliotheek de Mariënburg is tijdens InScience het festivalhart als het gaat om wetenschappelijke experimenten en Virtual Reality. InScience presenteert een VR-bioscoop waar bezoekers de wetenschap ervaren met de nieuwste VR-films. Daarnaast vinden er verspreid door de bibliotheek onderzoeken plaats waar bezoekers kunnen deelnemen aan wetenschappelijke experimenten. 

Bekijk hier de VR-programma’s.

Junior

Wil jij altijd weten hoe iets werkt? Kun jij over elk onderwerp wel vragen bedenken? Is jouw honger naar kennis nooit gestild? Kom dan op ontdekkingstocht tijdens InScience en bekijk het uitgebreide juniorprogramma. Maak kennis met nieuwe en onbekende onderzoeken, test je kennis tijdens de Junior Wetenschapsquiz, laat je betoveren door mooie films en ervaar hoe het is om een onderzoeker te zijn.

Bekijk hier het juniorprogramma.