International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

LUX_Awardshow_Almicheal_Fraay-142

InScience vertoont de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. De films uit het competitieprogramma maken kans op de NTR Audience Award en de Student Jury Award.

De awards dienen als erkenning en belangstelling voor de makers. De competitie bestaat uit allerlei soorten films: documentaires, speelfilms, fictie en animatie.

Awards

NTR audience award – €2500

Ook jij kunt mee stemmen op je favoriete film! Geef na iedere film je waardering aan op het stemformulier dat je ontvangt bij de inloop van de zaal. De eindscore bepaalt welke regisseur de audience award in ontvangst neemt. De winnende film gaat naar huis met €2500.

Student jury award – €500

Zes studenten van universiteiten, hogescholen en MBO-opleidingen kijken een brede selectie aan films tijdens het festival. De laatste avond van het festival maken zij bekend welke filmmaker volgens hen de beste wetenschapsfilm heeft gemaakt.

Aanmelden Student jury

Sta je ingeschreven bij een Universiteit, HBO- of MBO-opleiding? Kun je een gefundeerde mening vormen en schuw je discussies niet? Ben je enthousiast over wetenschap, kunst en film en beschikbaar van 6 tot en met 10 november? Meld je dan aan via info@insciencefestival.nl

Klokhuiswetenschapsprijs

Jaarlijks wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt tijdens de junioropening van InScience. De prijs is bedoeld om een jong en breed publiek  bekend te maken met Nederlands wetenschappelijk onderzoek. Alle universiteiten, hogescholen en umc’s van Nederland kunnen onderzoek insturen via educatie@insciencefestival.nl.