International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

VO_educatiepagina

onderwijsprogramma voortgezet onderwijs

InScience biedt voor het voortgezet onderwijs speciale schoolvoorstellingen aan. Centraal staat het medium film: als kunstvorm, als communicatiemiddel en als informatiebron. Hierbij worden films geselecteerd die bij diverse vakgebieden aansluiten. Daarnaast doen de programma’s een beroep op de vakoverstijgende vaardigheden van leerlingen zoals kritisch denken. Bij InScience bekijken leerlingen films over wetenschappelijke onderwerpen en gaan in gesprek met wetenschappers die expert zijn op dit onderwerp. Twijfelen aan wat je ziet mag, kritisch zijn over wat je hoort zeker.

database wetenschapsfilms

InScience heeft een database opgesteld met wetenschapsfilms gesorteerd op schoolvak. Docenten maken zelf een keuze voor de film die zij willen bezoeken op basis van deze database. Op deze manier sluit een bezoek aan InScience altijd aan bij de wensen en behoefte van docenten. De database wordt jaarlijks aangevuld. Met behulp van lesmateriaal kunnen docenten het bezoek voorbereiden en nabespreken. Dit lesmateriaal helpt de leerlingen om kritisch te kijken naar film als informatiebron, communicatiemiddel en kunstvorm. Ook bevat het lesmateriaal opdrachten die het doen van onderzoek naar aanleiding van het filmbezoek stimuleren.

Bekijk hier de lijst van films geschikt voor voortgezet onderwijs:

aanmelden

Locatie: filmtheater LUX in Nijmegen.
Kosten: €6 per leerling, inclusief digitaal lesmateriaal.

Bij alle programma’s wordt lesmateriaal ontwikkeld. Op basis hiervan kunnen de leerlingen in de klas aan de slag met de thematiek van de film.

Aanmelden voor InScience 2019 kan via:

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact op via educatie@insciencefestival.nl.

Bekijk hier de online brochure voor voortgezet onderwijs: